Još nekoliko dana vrućine, a zatim kiša posvuda, temperature padaju ispod 20 stupnjeva
Vrijeme
Još nekoliko dana vrućine, a zatim kiša posvuda, temperature padaju ispod 20 stupnjeva
31.08.2015. | Autor: www.jutarnji.hr
Velikom valu vrućine na čijem se udaru našla cijela Hrvatska smiješi se skori kraj

Toplinski udar koji je zahvatio Hrvatsku potrajat će još nekoliko dana. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će diljem država biti sunčano i vruće, a ujutro je ponegdje bilo kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab, od sredine dana povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na sjevernom dijelu ponegdje jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 36 °C.

Zbog visokih temperatura, Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio upozorenja: za zapadni dio unutrašnjosti, Liku, Gorski kotar i sjeverni Jadran žuto, a za ostatak Hrvatske narančasto upozorenje.

Žuta uzbuna označava potencijalno opasne vremenske uvjete, dok narančasta znači da su vremenske prilike opasne.

U utorak još bez promjene, dakle sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, poslijepodne povremeno umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna većinom od 30 do 35 °C, u višem gorju malo niža.

Meteoalarm je objavio identična upozorenja kao i za ponedjeljak.

U srijedu prema kraju dana ponegdje na zapadu umjerena naoblaka uz mogućnost za pokoji pljusak. U četvrtak djelomice i pretežno sunčano, ponegdje s kišom i grmljavinom, uglavnom poslijepodne i to većinom samo u zapadnim područjima.

Temperature će blago pasti, a u subotu će uz jače naoblačenje gotovo posvuda početi padati kiša. U nedjelju se očekuje osjetan pad temperatura, poglavito u unutrašnjosti pa će, primjerice, u nedjelju najviša dnevna temperatura u Zagrebu biti 19 Celzijevih stupnjeva.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE HRVATSKA I SVIJET

MARKETING