Sjajna tamburaška večer 20. Ng ljeta – Publika zaplesala drmeš
NGLJ 2015
Sjajna tamburaška večer 20. Ng ljeta – Publika zaplesala drmeš
22.08.2015. | Autor: N.Knežević PR NGLJ 2015
Tamburaška večer 20. Novogradiškog ljeta je bila doista posebna. Bez obzira na sve glazbene zvijezde koje godinama dolaze na ovu manifestaciju, tamburaška glazba je nešto što svaki Slavonac posebno štuje i njeguje, pa je tako odaziv posjetitelja sinoć bio toliko velik da bi se mogao proglasiti i jednim od najvećih u 20 godina

Prije službenog početka večeri ispred ureda Turističke zajednice grada Nova Gradiška zabavljali su posjetitelje i prolaznike članovi Gradske limene glazbe. Nastup je bio zaista spektakularan, jer su izvodili obrade poznatih domaćih i svjetskih hitova. Potom su se posjetitelji preselili na glavni gradski trg gdje su večer započeli tamburaši i tamburašice koje je okupio legendarni Robert Vojvodić – Bekrija i predstavio budućnost tamburaške glazbe. Uslijedile su „Hrvatice“, Ženski tamburaški sastav koji je već drugi put bio na NG ljetu i jedan su od rijetkih ženskih sastava u Hrvatskoj. Polako je večer odmicala, a posjetitelji su sve više dolazili na glavni gradski trg.

TS SATIR

Domaći tamburaški sastav Satir iz Davora još nije niti jedno izdanje manifestacije propustio, tako da je ovo bio njihov jubilarni 20. nastup. I doista su posebni, pa u konačnici takvu i atmosferu naprave. Osim svojih autorskih pjesama, izvodili su i obrade, a već je tradicija da se uz njihov odličan nastup i publika uhvati u kolo. Uz navigaciju voditelja 20. NG ljeta Frane Ridjana stvorilo se veliko kolo koje je trajalo dobrih desetak minuta, sve dok Satirci nisu odsvirali onu legendarnu strofu – „što smo znali to smo otpivali, što j' ostalo, ne b' u kola stalo“. Tijekom nastupa Satira posjetiteljima se obratio gradonačelnik Nove Gradiška Željko Bigović koji je uz dogradonačelnicu Ljiljanu Lukačević uručio priznanja i zahvalnice organizatorima manifestacije, osnivačima agencije Novogradiško glazbeno ljeto, Željku Brčiću-Duši, Zlatku Štefancu, Antunu Špoljariću-Špolji i Zdravku Sokiću za sve ono što su napravili u proteklih 20 godina uz nadu da će isti posao uspješno raditi još dugi nit godina. Gradonačelnik je službeno i otvorio manifestaciju, a Davorci su i dalje ostali na pozornici, jer su pratili legendarnog pjevača hrvatske tamburaške scene Stjepana Jeršeka Štefa. „Vozi skela“, „Ej, berdo, berdo“, „Ja volim i živim“, „Sve poštivam, svoje uživam“, „Ljube se dva goluba“, samo su neke od uspješnica koje je Štef izveo sinoć na 20. NG ljetu, a na radost mnogobrojne publike.

Štef je bio samo uvertira u glavni dio večeri, nastup nekadašnjih „najbogatijih“ (Zlatni dukati), a danas Najboljih hrvatskih tamburaša. Večer nije prošla bez njihovih najvećih hitova poput pjesama „Andrija čordaš“, „Najbolje godine“, „Ne dirajte mi ravnicu“, „Vranac“ i dr. Ovu tamburašku večer tako možemo zaista proglasiti jednom od najuspješnijih u 20 godina, baš kao što smo i proteklu rock večer proglasili jednom od najposjećenijih u zadnjih 10 godina.

Stjepan Jeršek Štef

Najbolji Hrvatski Tamburaši

Hrvatice

20. NG ljeto ide dalje, slijedi zabavna večer prije koje će biti održan i festival „Djeca pjevaju hitove“ koji je iznjedrio do sada nekoliko imena hrvatske glazbene scene, poput Kim Verson i Barbare Dautović. Nakon nastupa desetak djece, na pozornici će nastupiti upravo Barbara Dautović sa svojim bendom koja će predstaviti i svoje nove uratke. Slijedi još jedan Novogradiščanin i to najuspješniji – Berny. Nastupit će po prvi put pred novogradiškom publikom sa svojim bendom, promovirati novu pjesmu „Oči zelene“ i izvesti svoje druge uspješnice. Za kraj večeri ponovno će se spojiti tambura i popularna glazba, jer dolaze Begini, jedan od najpopularnijih zabavnih sastava u Hrvatskoj. Stoga, vrijedi poziv i za večeras i vidimo se još jednom na 20. Novogradiškom glazbenom ljetu.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE GRAD

MARKETING