Nova Gradiška, jedini grad u Hrvatskoj koji ima Trg glazbenika
NGLJ 2015
Nova Gradiška, jedini grad u Hrvatskoj koji ima Trg glazbenika
17.08.2015. | Autor: N.Knežević PR NGLJ 2015
Novogradiško glazbeno ljeto i ove godine će biti održano na glavnom gradskom trgu i proslavit će uspješnih 20 godina uz poznate hrvatske glazbenike. Dok čekamo glavne glazbene večeri, već nekoliko dana na području grada održani su popratni sadržaji.

Nakon Fresh Air i techNOVAtion partya održan je i koncert klasične glazbe „U ljetnu večer“. Zbog kiše koncert je s trga glazbenika prebačen u natkrivenu terasu jednog lokalnog caffe bara. Organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta, odnosno predstavnici Agencije Novogradiško glazbeno ljeto, Turističke zajednice grada Nova Gradiška zajedno s dogradonačelnicom Ljiljanom Lukačević službeno su otvorili Trg glazbenika, zadnjih godina okupljalište raznih glazbenika, od klasičara do gradske limene glazbe.

Na sinoćnjem koncertu brojnim zainteresiranim građanima koji su popunili terasu predstavili su se mladi novogradiški glazbenici, Slavica Serenčeš i Anton Ećimović na klaviru, te Erin Keleuva na flauti.

Slavica Serenćeš

 

Slavica je studentica 3. godine Umjetničke akademije u Osijeku pod mentorstvom doc. art. Konstantina Krasnitskyog, a izvela je skladbe „Djevojka lanene kose“ (Claude Debussy), Etidu u A-molu, op. 25 br. 4 (Frederic Chopin), Sonatu u Cis-molu, op. 27 br. 2 – I. Adagio sostenuto (Ludwig van Beethoven), te Etidu – sliku u F-molu, op. 33 br. 1 (Sergej Rahmanjinov).

Erin Keleuva

Erin Keleuva je učenica 1. razreda Srednje glazbene škole u Požegi i na flauti je izvela „Danse De La Chevre (Ples koze)“ Arthura Honeggera i „Slavujev pijev u suton“ Nina Mazzonia.

Anton Ećimović

Anton Ećimović studira teoriju glazbe i pohađa 4. godinu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. Đure Tikvice. Izveo je Bachov Preludij i fugu u F i G molu (WTK I).

 

Bio je to prekrasan koncert na otvorenom koji je trajao nešto manje od sat vremena, a koji je dobio i veliki pljesak publike. Tradicija je ovo koja će se nastaviti i u sljedećim godinama, a ususret 20. NG ljetu. No, s obzirom da je Nova Gradiška postala jedini grad u Hrvatskoj koji ima Trg glazbenika vjerujemo da će upravo na tom mjestu u budućnosti biti održan niz zanimljivih koncerata.

Podsjećamo, poprati sadržaji 20. Novogradiškog glazbenog ljeta nastavljaju se večeras kada će od 19 sati u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva u izlogu bivše robne kuće biti otvorena izložba „Šuma okom šumara“.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE GRAD

MARKETING