FRESH AIR PARTY (petak, 14. kolovoza/Ljetna pozornica)
NGLJ
FRESH AIR PARTY (petak, 14. kolovoza/Ljetna pozornica)
14.08.2015. | Autor: PR NGLJ
U sklopu popratnih sadržaja 20. Novogradiškog glazbenog ljeta, događaj koji je prošle godine iznimno posjećen, a tako se i očekuje ove godine - Fresh Air Party.

U pitanju je open air party koji će biti organiziran već 5. godinu zaredom i to na zanimljivoj lokaciji – Ljetnoj pozornici u Novoj Gradiški. Dokaz kako ozbiljna ekipa stoji iza Fresh Aira je i činjenica da je jedan party pod njihovim okriljem prošle godine održan i u Argentini.

 

Organizator je Udruga mladih za promicanje alternativne scene i kulture (UMPASK) koja se i ove godine pobrinula dovesti zanimljiva imena house scene uz vrhunski zvuk i rasvjetu. Fresh Air Party je dokaz da najbolja zabava tijekom ljeta ne mora nužno biti na obali, nego i u Slavoniji.

 

Fresh Air party bit će održan u petak, 14. kolovoza, nastupit će:

WOLF
MARIO MIJATOVIĆ
ERPTECH
RUB A DUB (BiH)
TOXIC (ZG)
YAKKA

 

S obzirom da se večer kasnije na istom mjestu u istoj organizaciji održava i techNOVAtion u prodaju su puštene festivalske ulaznice po cijeni od 50 kuna, a koje se mogu nabaviti u Night baru Carpe diem (ex Meta) u Novoj Gradiški. Pojedinačne ulaznice možete kupiti na dan održavanja na ulazu u Ljetnu pozornicu po cijeni od 30 kuna.

 

Pokrovitelji:

Pan pivo
Watt energy drink
Turistička zajednica grada Nova Gradiška
Hotel kralj Tomislav

A kako je bilo prošle godine možete pogledati na službenom Fresh Air party 2014 Aftermovieu.

O IZVOĐAČIMA


RUB A DUB

Mladi DJ i producent Saša Savić iz Sarajeva niz godina bavi se glazbom, a  2009. godine napravio je iskorak i započeo produkciju pod nazivom "Uberto", da bi u 2010. godini imao svoj prvi objavljeni materijal na etiketi 1605 Music Therapy sa stvarima "Africo" i "Flow", koje su završile u Top 100 Beatport Techno Chart-a. Tijekom sljedeće godine više je fokusiran na DJ-ing, što mu donosi nastupe sa nekim od najvećih DJ-a današnjice kao što su Carl Cox, Chris Liebing, Umek, TomyDeClerque, Petar Dundov, Ivee itd. Nakon kraće produkcijske stanke, tijekom 2011. godine ponovo se vratio u studio i počeo raditi pod imenom "Rub A Dub", čime je stvorio jedan potpuno novi imidž, ali i svojevrsni brand, prepoznatljiv u svijetu elektronske glazbe. Naime, njegove posljednje radove, još na početku su prepoznale neke od danas najutjecajnijih osoba iz svijeta produkcije i DJ-inga. Kada je riječ o njegovim nastupima, može se uočiti kako Saša obično voli mixati Tech House i Techno u svojim setovima, ali uvijek vješto čuva prostor za nešto drugačije i novo. Singl "Definicija Gluma" objavio je za bosanskohercegovačku etiketu Kaseta Music, uključujući remix Fernanda Tessisa i "TM" za etiketu 1605 Music Therapy. Slavni DJ-i kao što su Marco Carola, Loco Dice, Carl Cox, Luciano, Robert Dietz i sl. često u svojim setovima puštaju njegova izdanja na velikim događajima. Rub A Dub-ove stvari više nisu samo puki stranac na Beatport Top 100 listama. Sašina karijera je u uzlaznoj putanji, svakako je riječ o osobi koja voli izazove i sigurno je da će, pored sve većeg broja poziva za nastupe u EU, a ovog ljeta i na Ibizi te na Ultra Europe festivalu, nastaviti izbacivati hitove i unaprijeđivati svoje DJ setove.


TOXIC


Interes za glazbu pokazuje još kao srednjoškolac, te počinje vrtiti ploče po zagrebačkim klubovima. Prva ljubav mu je ELECTRO-FUNK, no za ono vrijeme preprogresivna glazb. Pojavom housea krajem 80’-ih počinje ga prezentirati, više putem radija nego u klubovima. Svirao je diljem cijele Hrvatske, te ima nekoliko nastupa u inozemstvu (V. Britanija, Njemačka, Slovenija). Suosnivač je i resident nekih od najpoznatijih klubskih programa u Hrvatskoj (Body & Soul, Bodywork, F-Scope, Get*HIGH) Bio je već nekoliko puta u Novoj Gradiški u raznim klubovima, a vrijeme je da ga čujemo i na Fresh Air Partyu. Toxic je uvijek rado prihvaćen od novogradiške publike.

 

YAKKA

Kada je u pitanju hrvatska house scena, Yakka je ime koje se pamti pogotovo kada se sjetimo da je izdavao glazbu za velike izdavačke kuće poput King Street Sounds, Nite Grooves, Deeperfect Records, Casa Rossa, Blacksoul Music, Vamos Music, Heavenly Bodies Records, a surađivao je i sa svjetski poznatim producentima kao što su DJ PP, Phil Fuldner, Gary Caos, Adrian Hour, Stanny Abram, Milty Evans, Alex Ander, Eric Powa B, Kid Shakers, Namy i mnogi drugi. Veliki utjecaj na njega imao je disco house zvuk novog milenija kojeg su stvarali Olav Basoski, Axwell, ATFC i drugi, a njegov stil se može opisati kao plesni funky/jazzy house. No, njegova glazba ponekad može biti raznovrsna, od deep housea do techna koja je rezultat različitosti publike i prilagođenja različitim raspoloženjima. Često je bio smješten na TOP 100 ljestivcama Beatporta i Traxsourcea sa svojim house/jackin/soulful/tech house stvarima, što je dokaz njegove kvalitete. I ove godine niže uspjehe. Krajem siječnja, singl „It's Been To Long“ u remix verziji čileanskog producenta Marcela Vaka (Marcelo Vak) dolazi na #1 poziciju Djtunes top 100 ljestvice najprodavanijih pjesama. Singl je izdan za Heavenly Bodies Records (Miami, FL), a vokal i tekst potpisuje vrlo talentirana mlada američka pjevačica Naika (Naika Richards). Priča ide dalje u veljači kad suradnja s hrvatskim producentom Jazzy Rosscom rezultira singlom „Missing U“ koji je popraćen video spotom, a izdan pod etiketom Sony Music Middle East (The Groove Society Records, Dubai, UAE). Time dolazimo i do remixa za „Most Precious Love“ svevremenski hit Blazea i Barbare Tucker koji je ekskluzivno izdan 9. ožujka na online glazbenoj trgovini Traxsource među izdvojenim classic house izdanjima, a povodom 10. godišnjice hita. Nedavno je napravio i veliki uspjeh s remixom pjesme Plešem sama grupe Detour koji je zarazio etere urbanih radijskih postaja u Hrvatskoj.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE ZABAVA

MARKETING