Tri plotuna i tri MIG-a obilježit će početak proslave u Zagrebu
MIMOHOD U ZAGREBU
Tri plotuna i tri MIG-a obilježit će početak proslave u Zagrebu
04.08.2015. | Autor: www.24sata.hr
Od Držićeve do Savske ulice proći će kolona duža od četiri kilometara s 3000 pripadnika oružanih snaga, 300 vozila i 30 zrakoplova

Svečanost proslave 20. godišnjice VRO 'Oluja' u Zagrebu počinje u 18 sati nakon što predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović zapovijedi 'Neka mimohod krene!'.

Na početku mimohoda biti će ispaljena tri počasna plotuna, a zatim će tri borbena zrakoplova MIG 21 preletjeti preko Ulice grada Vukovara.

Od Držićeve do Savske ulice proći će kolona duža od četiri kilometara u kojoj će sudjelovati 3000 pripadnika oružanih snaga, 300 vozila i 30 zrakoplova. 

U Bračkom kanalu za vrijeme trajanja mimohoda u sklopu plovnog postroja Hrvatske ratne mornarice isplovit će četiri raketne topovnjače Flotile Hrvatske ratne mornarice (HRM) i dva ophodna broda Obalne straže RH. HRM će također sudjelovati u postroju mimohoda s dva obalna lansera.

Mimohod će pratiti i svečani program na kojem će hrvatsku himnu 'Lijepa naša' otpjevati 12-godišnja Mia Negovetić uz klapu 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice.

Svečani program nastavit će se i na Zrinjevcu gdje program počinje isto u 18 sati, a prijenos vojnog mimohoda prikazivat će se na velikom platnu na kojem će se kasnije prikazivati prihodni filmovi iz arhive Ministarstva obrane.

Glazbeni program uz DJ-a Marteka počinje u 20 sati i trajat će do ponoći. Proslava će u večernjim satima završiti i velikim vatrometom  s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića.

Pročitajte više o temi na stranici 20 godina 'Oluje'.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE HRVATSKA I SVIJET

MARKETING