OPASNOST OD TOPLINSKOG UDARA: Držite se hlada!
Držite se propisanih preporuka
OPASNOST OD TOPLINSKOG UDARA: Držite se hlada!
04.07.2015. | Autor: www.net.hr
Tijekom vikenda će biti vruće pa slobodno potražite negdje dobru hladovinu ili osvježenje na nekom od kupališta. A od nedjelje nam slijedi toplinski udar. Stoga je DHMZ također izdao upozorenje građanima da se pridržavaju propisanih preporuka.

Do sada apsolutno najviša temperatura zraka u Hrvatskoj, izmjerena prema standardima Svjetske meteorološke organizacije, u hladu meteorološke kućice, zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama i iznosila je42,8°C, objavljeno je na stranicama DHMZ-a.

Opasnost od toplinskog udara

U danima koji su pred nama temperatura će rasti, te će rasti i opasnost od toplinskog udara. Iz DHMZ-a stoga upozoravaju građane da se pridržavaju propisanih preporuka kako bi smanjili negativni učinak ljetnih vrućina na zdravlje.
Do srijede kuhanje

Najavljeni toplinski val nastavlja se do srijede. Očekuju se tople, na Jadranu mjestimice i vrlo tople noći. I najviša dnevna temperatura bit će u porastu. U ponedjeljak najviša temperatura zraka između 33 i 35 °C.

Od ponedjeljka do srijede bit će pretežno sunčano, na moru i vedro, te vruće. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu povremeno umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu uglavnom od 20 do 25, a najviša dnevna između 29 i 33 °C.
Temperature ponegdje i do 38 °C

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u utorak će se Zagreb grijati na 37 °C, a u srijedu na 36 °C.

Slavonski Brod, Vinkovci grijat će se na 37 Celzijevaca u srijedu, dok će u Vukovaru, Sisku, Osijeku, Daruvaru biti 38 stupnjeva.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE HRVATSKA I SVIJET

MARKETING