NOVOGRADIŠKI TENISAČI PO 5. PUT PRVACI ŽUPANIJE
Tenis
NOVOGRADIŠKI TENISAČI PO 5. PUT PRVACI ŽUPANIJE
19.06.2015. | Autor: TK Nova Gradiška M Brčić
U srijedu 17. lipnja 2015. godine odigrano je posljednje kolo 1. teniske lige Brodsko – posavske županije. Naši tenisači TK „Nova Gradiška“ ostvarili su pobjedu nad ekipom „Instalogradnja““ iz Slavonskog Broda, ukupnim rezultatom 3:0.

Bodove su izborili Marijan Medunić (6:3, 6:2) i Marko Brčić (6:4, 7:6) u pojedinačnim susretima i naš par Marko Brčić / Aleksandar Jović (6:0, 6:1) u susretu parova.

Upravo pobjeda od 3:0 osiguravala je našim tenisačima prvo mjesto na ljestvici i osvajanje titule županijskog prvaka u tenisu. Ovo je ukupno peti put da tenisači Teniskog kluba „Nova Gradiška“ osvajaju prvo mjesto u 1.teniskoj ligi BPŽ i naslov prvaka županije od ukupno sedam godina koliko se natječu u istoj ligi.

Također, druga ekipa TK „Nova Gradiška“ koja se natječe u 2.teniskoj ligi BPŽ pobijedila je ekipu „Otprema“ iz Slavonskog Broda ukupnim rezultatom 2:1. Bodove su izborili Ivica Magdić u pojedinačno susretu i par u sastavu Milan Prpić / Goran Nikiforov u igri parova, dok je Nenad Čolović poražen u drugom pojedinačnom susretu. Drugoj ekipi ostalo je još jedno kolo za odigrati prije završetka natjecanja.

 

I nakon toliko osvojenih naslova, raznih turnira u svim kategorijama, još uvijek nažalost ne možemo nastupati u našem gradu jer nemamo adekvatne teniske terene unatoč stalnoj inicijativi i konkretnim prijedlozima da se to pitanje konačno riješi na zadovoljstvo svih građana koji bi se željeli baviti ovim sportom. Žalosti nas takvo stanje i odnos prema tenisu i tenisačima jer pitanje je koliko dugo ćemo moći djelovati, predstavljati Novu Gradišku diljem Republike Hrvatske i zemalja u našem susjedstvu te održavati klub na ovakav način i na ovoj razini jer kada ne možeš nastupati u svojem gradu to iziskuje puno više odricanja, napora i financijskih izdataka nego da je to moguće. Sigurni smo da ne bi imali ni takve uspjehe odbojkašica, rukometaša i ostalih sportskih klubova u našem gradu da nemamo adekvatnu sportsku dvoranu u kojoj mogu trenirati i natjecati se pa da moraju stalno putovati van grada da bi to činili. Djeca koja treniraju u klubu, kada dođu do određene razine treninga moraju putovati u Slavonski Brod ili Požegu gdje postoje uvjeti za normalan rad.

 

 

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE SPORT

MARKETING