Transparency International Hrvatska
Priopćenje
Transparency International Hrvatska
18.06.2015. | Autor: TIH
Transparency international Hrvatska (TIH) očekuje brzo, efikasno i učinkovito sankcioniranje propusta u financijskom poslovanju udruga civilnog društva,

odgovornih pojedinaca za netransparentno raspolaganje novcem koji se prikupljao u kampanjama za liječenje bolesnih osoba, a osobito djece.

Iskorištavanje i manipuliranje u takvim situacijama duboko narušava temeljne društvene vrijednosti poput plemenitosti, dobrote i poštenja, istaknula je u utorak u priopćenju predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

I za udruge civilnog društva vrijede načela transparentnosti poštenja i odgovornosti, udruge moraju podizati aktivizam, a ne zloupotrebljavati plemenite namjere građana, upozoreno je.

TIH oštro osuđuje neodgovorne pojedince koji zloupotrebljavaju pozicije, te netransparentno raspolažu novcem koji se uplaćuje na njihove žiro račune, a namjenjen je onima koji koji traže pomoć u krajnjoj nuždi.

Upozoravaju također da treba zaštititi "zviždače", pojedince koji ukazuju na nepravilnosti, a ne ih osuđivati, vrijeđati i diskreditirati.

Podsjećaju da je neophodno regulirati zaštitu "zviždača", jer njihovo javno istupanje i prokazivanje nepravilnosti za posljedicu ima gubitak anonimnosti, osuđivanje i ostanak bez egzistencije.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING