14 HRVATA UŠTEDJELO 1,7 MILIJARDI Morat će podnijeti račune USKOK-u
SUMNJIVA UŠTEĐEVINA
14 HRVATA UŠTEDJELO 1,7 MILIJARDI Morat će podnijeti račune USKOK-u
11.05.2015. | Autor: www.net.hr
14 građana Hrvatske koji imaju račune s ušteđevinom od 1,7 milijardi kuna u zemljama EU mora u sljedećih 10 dana Poreznoj upravi i USKOKU dokazati porijeklo novca kojim su stekli toliku ušteđevinu.

Oni su samo na kamatama prošle godine dobili 50 milijuna kuna, doznaje Dnevnik Nove TV. Ako se, primjerice, uzme kamata od 5 posto, dolazi se do moguće ušteđevine 14 Hrvata s „sumnjivom ušteđevinom“ od 1,7 milijardi kuna, doznaje Dnevnik.hr

Hrvatska je kao članica EU dobila podatke iz 19 zemlja o računima koje imaju građani naše zemlje. Svi oni morat će ubrzo službama reći gdje su platili porez na štednju. No, poreznicima i istražiteljima ipak je važnije doznati porijeklo te imovine. Stoga su izdvojili 20 računa s najvećim iznosima i kod njih 14, uspoređivanjem baza podataka, došli do prvih indicija da je gotovo nemoguće da su isti uspjeli sa svojim primanjima živjeti i toliko uštedjeti. 

U, za njih najgorem scenariju, država im može oduzeti porez od 40 posto. Kad je u pitanju ovih 1,7 milijardi kuna, porez bi iznosio 690 milijuna kuna poreza. A to je samo prvih 20 provjerenih računa. 

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE HRVATSKA I SVIJET

MARKETING