Dan planeta Zemlje - 22.travanj 2015.
Pomozimo zemlji
Dan planeta Zemlje - 22.travanj 2015.
22.04.2015. | Autor: A.K.K./foto earth hour UK
22.travnja obilježava se kao Dan planeta Zemlje u 150 zemalja svijeta. Obilježavanje Dana planeta Zemlje usmjereno je prema zaštiti prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Početak obilježavanja Dana planeta Zemlje kreće 1970. kad su pod vodstvom američkog senatora Gaylorda Nelsona diljem SAD-a održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša na kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi, a prozvana je "Nacionalnim skupom o okolišu". Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga, usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedinjenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje. 

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava uz značajan angažman škola i udruga za zaštitu okoliša i prirode.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING