Mažoretkinje grada Nova Gradiška, nova odličja
Mažoretkinje Nova Gradiška
Mažoretkinje grada Nova Gradiška, nova odličja
21.04.2015. | Autor: Mažoretkinje NG/foto Siniša Lang
Novogradiške su mažoretkinje ovoga vikenda, uz još 19 mažoret timova iz cijele Hrvatske, sudjelovale na 19. Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je održano u Svetom Ivanu Zelini. Nastupile su u tri skupne koreografije: tradicionalnom mažoret ples u kategoriji mlađih juniora, egxbition corpu mlađi juniori i grupi s rekvizitima mlađi juniori te više pojedinačnih nastupa i nastupa u paru.

U kategoriji grupa s rekvizitima  plesnim nastupom i bogatim rekvizitima uprizorili su poznatu priču o Troji, što je izazvalo veliko oduševljenje publike na tribinama, a koreografija je nagrađena srebrnim peharom. Ove su godine za novogradiški tim nastupale: Dunja Golovrški, Ema Jelančić, Ester Faccio Andrijić, Lorena Krizmanić, Valeria Gubić , Maja Golovrški, Patricia Lang, Žana Lang, Ena Špičak, Adriana Grganić, Maja Babić, Karla Grganić, Nora Dautović, Katja Radojević, Lucija Pavišić, Anja Došlić, Nora Solić, Tea Mijatović, Ema Hace i Matea Mital.


U pojedinačnim su nastupima i nastupima u paru izuzetno uspješne bile: Lucija Pavišić koja je u kategoriji solo s rekvizitima u dobnoj skupini mlađih juniora s koreografijom Šišmiš osvojila treće mjesto i brončanu medalju, Maja Golovrški , srebrna u kadetskoj konkurenciji s koreografijom Frozen  i Patricia Lang, srebrna u juniorskoj konkurenciji s koreografijom Sirena. Koreografija Afrika  koje su u paru u dobnoj skupini mlađih juniora  plesale Lorena Krizmanić i Lucija Pavišić također je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.


Patricia Lang, Maja Golovrški, Lucija Pavišić i Lorena Krizmanić ovim su se uspješno odrađenim koreografijama kvalificirale na ovogodišnje europsko natjecanje u mažoret plesu koje će se održati u listopadu u Italiji.


Čestitke svima uključenima u rad udruge Mažoretkinje grada Nove Gradiške: mladim plesačicama, njihovim roditeljima (koji već godinama svojim volonterskim radom doprinose velikim uspjesima Udruge na priredbama i  natjecanjima), predsjednici Udruge Stani Cota, a posebno dugogodišnjoj trenerici Maji Lukić čiji je stručan i nesebičan rad doveo naše djevojčice i djevojke u vrh hrvatskog, ali i europskog mažoret plesa.
 

 

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE SPORT

MARKETING