BARBARA DAUTOVIĆ, put uspjeha, (INTERVJU)
Intervju tjedna
BARBARA DAUTOVIĆ, put uspjeha, (INTERVJU)
19.04.2015. | Autor: A.K.K./foto Karla
Barbara Dautović objavljuje novu pjesmu! Dobili smo priliku porazgovarati s njom i otkriti Vam njene nove planove. Uživali smo u razgovoru i pozitivi kojom zrači ova mlada žena.

Barbara, kakav je uspjeh, do sada, tvoje pjesme "Nema sreće tu"?

Pjesma je napravila vrlo neočekivan uspjeh, za prvu moju pjesmu, nakon show-a "Hrvatska traži zvijezdu". Bila sam jako iznenađena pristupačnošću svih radija, neki su objavili intervju i pjesmu, ili me poslušali što radim i dali mi priliku. Žao mi je spota što nije više promoviran, ali mislim da to nije do nas, već mislim da trebam imati izdavačku kuću. Spot je imao premijeru na RTL-u u emisiji TOP HR, zatim CMC-u i SBTV-u. Najviše su mi pomogli Radio Quirnius, i sada sam sretna što sam na top ljestvici radio 105, Međimurje. Moj dragi prijatelj Rajko Aleksić mi daje veliku podršku puštanjem moje pjesma na radiju Nova Gradiška.
 

Da li si očekivala veći uspjeh pjesme?

S obzirom da je uloženo puno truda i rada na pjesmi i spotu, s jedne strane tekstopisca, autora glazbe, mojih snimatelja i režisera, i od mene same, jesam, očekivala sam, ali očito nije sve u trudu. Vidjet ćemo što će biti sa sljedećom pjesmom.
 

Da li si imala nekih ponuda u vezi pjesme?

Moram priznati da jesam, od različitih tekstopisaca, ali sam za sada u suradnji s Alenom Orlićem i Ivanom Mikulićem. Ja sam zadovoljna sa suradnjom, toliko toga smo uložili i mislim da će nam se to vrlo skoro vratiti. Hvala bogu da imam dobre ljude oko sebe.


 

Obitelj i prijatelji te podržavaju?

Bezuvjetno me podržava, kao i moje društvo iz Pub-a kojem se neizmjerno zahvaljujem, mojim prijateljima i mojoj užoj obitelji, te fanovima na Facebook-u. Jako me iznenadilo to što smo u 10 dana skupili 2000 lajkova na Fanpage-u. Želim se zahvaliti svima što i dalje lajkaju moje dnevne objave.
 

Uz karijeru ti uspješno završavaš i školovanje?

Upravo sam dala svoj zadnji ispit na preddiplomskom studiju, završila sam 4 godine socijalnog rada, i planiram upisati magisterij. Nadam se da ćete sljedeće godine intervju obaviti sa jednim magistrom socijalnog rada. Fakultet je bio aktualan zadnjih mjesec i pol dana, od kada sam izdala pjesmu, a sada radimo na novoj pjesmi naziva "Ako si sam". Osjećam se osnaženo i opušteno, prošla sam još jednu zacrtanu stepenicu u svom životu, osjećam se upravo sretno. Diplomski je već napisan sa temom o depresivnosti i anksioznosti adolescenata, jer me to područje jako zanima. Uskoro će biti i obrana pred stručnim sudom.
 

Pjesma "Nema sreće tu" je povezana sa tvojom strukom?

Pjesma je povezana s tim neistraženim područjem obiteljskog nasilja, kojeg smatram vrlo zanemarenim. Činilo se možda da smo sa spotom iskoristili ovu osjetljivu temu kao samopromociju, što nije bila namjera. Namjera je bila osvještavanje, prepoznavanje i sprječavanje ovakvog nasilja u obitelji, odnosno ukazivanje da se to događa oko nas. Mislim da sam baš stvorena za ovaj posao, da s glazbom, što je nešto jako javno, promoviram socijalni rad, što je jako privatno, i dosta zanemareno kao struka.
 

Vidjeli smo da imaš i novi band s kojim nastupaš?

Sretna sam što mogu reći da smo prije par mjeseci osnovali band "Barbara Dautović i The Waves", Karlo Kovačić na cajon bubnju, Luka Vidošić gitara, i Josip Lasović druga gitara, te moja malenkost za mikorofonom. Krećemo u ponedjeljak s probama, jer su dečki jedva čekali da se vratim iz Zagreba, gdje sam bila zatvorena u stanu i učila. Ako nas želite poslušati zovite nas otvoreni smo za gaže. Nastupali smo dva puta u OŠ Ante Stračević, ovdje u bazi u Glembaju, i očekuje nas nastup 15.5. u novom Pub-u u Belišću. Sviramo obrade pjesama, planiramo svirati i moje pjesme, ako budu tražili, ovisno o ambijentu i situaciji.


 

Izlazi uskoro i nova pjesma "Ako si sam", reci nam nešto o tome?

Pjesma izlazi za 2-3 tjedna, pratiće ju i novi spot. Pjesma je jako vedra kao stvorena za ove ljetne dane. Osjećam se jako dobro dok ju pjevam. To je ljubavna pjesma, u kojoj jedna strana potiče drugu da se opusti i da ju pusti u svoj život. Ne želim žuriti, želim si ostaviti malo vremena da se uživim u pjesmu. Ja svaku pjesmu prenosim osjećajno, više mi to dođe nekako prirodno. Vokalno smo u ovoj pjesmi pokazali malo više, sa svakom pjesmom je vokal zahtjevniji. Nema potrebe za forsiranjem, ako pjesma to ne iziskuje. Ako bude potrebe u kasnijem radu onda će tako i biti. Svaka pjesma je drukčija.
 

Poruka mladim pjevačima koji počinju karijeru, iz tvog iskustva?

Ljudi moji, vama nitko neće reći da li vam se isplati pjevati ili ne. Jednostavno nećete imati mir, ako ne budete radili ono što želite i volite. Isto je sa bilo kojom vrstom umjetnosti. Diploma je sigurnost, ali ne mislim odustati od glazbe. Sa 50 godina kada bi se okrenula i vidjela da nisam iskoristila talent i da nisam uživala u svom talentu sigurno bi mi bilo žao. Ima dobrih ljudi, vjerujte u sebe. Jedna dobra izreka kaže: "Ako ne želite biti kritizirani nemojte ništa raditi i budite nitko!". Kritiku treba iskoristiti, kritika nije ništa loše, samo od pohvala se ne živi.
 

Kada izlazi nova pjesma "Ako si sam" i video spot?

Poslije 1.svibnja, radimo intenzivno na tome, i jedva čekamo!
 

Barbara Hvala na razgovoru pratićemo te, želimo ti puno uspjeha u karijeri i poslu Socijalnog radnika.

 

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE KULTURA

MARKETING