ODBIJENA TUŽBA RODITELJA NORE ŠITUM Moraju platiti 155 tisuća kuna sudskih troškova
UDRUZI HRABRO DIJETE OSTAJE NOVAC
ODBIJENA TUŽBA RODITELJA NORE ŠITUM Moraju platiti 155 tisuća kuna sudskih troškova
03.04.2015. | Autor: www.jutarnji.hr
Na općinskom sudu u Novoj Gradišci danas je odbijena tužba roditelja Nore Šitum protiv Udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada oko 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje male Nore, javlja N1.

Sutkinja Mirjana Šebalj Meglajec, na općinskom sudu Slavonski Brod sa stalnom službom u Novoj Gradišci, donijela je presudu prema kojoj se odbija žalba obitelji Nore Šitum.

Obitelj Šitum zbog toga sada mora platiti sudske troškove u iznosu od 155 tisuća kuna.

Ovaj humanitarni skandal dosad je rezultirao kaznenim prijavama, privatnim tužbama, izvidima DORH-a, a doveo je i do mijenjanja Zakona o humanitarnoj pomoći. Vlada je usvojila prijedlog Zakona, ministrica poručuje - zloupotrebama je odzvonilo.

"Zakon još uvijek važeći o humanitarnoj pomoći nije predvidio ovakvu situaciju što se događa kad korisnik humanitarne pomoći umre za vrijeme akcije, odnosno ako nakon akcije ostanu preostala sredstva", poručio je odvjetnik Udruge Hrabro dijete Mijo Kladarić.

Podsjetimo, Nora Šitum pokrenula je naciju, no najhumaniji čin prerastao je u skandal. "Mi smo prvi koji su dirnuli u osinje gnijezdo, u rad humanitarnih udruga, ne svih, ima jako dobrih humanitarnih udruga, ali treba prokazati koje su dobre udruge, koje su one koje koriste nečiju nevolju i nesreću", poručio je Ivica Šitum, otac prerano preminule Nore, javlja N1.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING