Od 24. do 26. prosinca 27 kaznenih djela i 14 prometnih nesreća
Policijsko izvješće
Od 24. do 26. prosinca 27 kaznenih djela i 14 prometnih nesreća
27.12.2014. | Autor: www.policija.hr/ Kata Nujić
U vremenu od 24. do 26. prosinca, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 27 kaznenih djela, od kojih (21) su najbrojnija imovinska kaznena djela. U području prometa, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih s jedna (1) s poginulom osobom, dvije (2) s ozlijeđenim osobama (tri osobe teško ozlijeđene, jedna osoba lakše ozlijeđena) te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Također je zabilježeno šest (6) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

KAZNENA DJELA, PREKRŠAJI

Dana 24. prosinca, u noćnim satima, na parkiralištu pored autoceste A3 kod Dragalića, nepoznati počinitelj je iz vozila u kojem su vozač i putnici spavali, otuđio torbicu sa osobnim dokumentima i novcem. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela krađe i otuđenim predmetima.

U četvrtak (25. prosinca), oko 4,30 sati, u Novoj Gradiški, došlo je do fizičkog sukoba između četvorice mladića (19-godišnjak, 20-godišnjak i dvojica 21-godišnjaka) s jedne strane i trojice mladića (dvojica 21-godišnjaka, 25-godišnjak) s druge strane zbog narušenim međuljudskih odnosa. U ovom sukobu 21-godišnjak i 25-godišnjak su teže ozlijeđeni, dok je 21-godišnjak lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv svih počinitelja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kaznenog djela teška tjelesna ozljeda, podnose prekršajne, odnosno kaznene prijave.

 

Dana 25. prosinca, oko 22 sata, na novogradiškom području, 32-godišnjak i 36-godišnjak su osobnim automobilom došli pred kuću 27-godišnjaka, vikali i psovali, pozivajući ga da izađe, na što je 27-godišnjak izašao sa sjekirom oštetivši vozilo sa stražnje strane, a u daljnjem oštećenju vozila spriječili su ga brat i otac. Potom su se 32-godišnjak i 36-godišnjak, dali u bijeg, a 27-godišnjak je sustigao 32-godišnjaka udarivši ga rukama i nogama po glavi i tijelu, te ga je u daljnjem napadu spriječio brat. U ovom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Policijski službenici protiv svih počinitelja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari dostavljaju odgovarajuće prijave mjerodavnim tijelima, te posebno izvješće kao dopunu zaprimljenoj kaznenoj prijavi zbog sumnje u kazneno djelo krađe (osobnih stvari i novca) koju je podnio 36-godišnjak. Policija nastavlja daljnji rad.

 

U petak (26. prosinca), oko 23.15 sati, policijski službenici su na cesti u blizini Okučana uočili dvije muške osobe, posumnjavši da je riječ o nezakonitom boravku stranaca u Republici Hrvatskoj. Daljnjim radom su potvrdili, da se radi o državljanima Albanije (23-godišnjak i 38-godišnjak), koji su ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine izbjegavajući graničnu kontrolu, a prethodno im je dva puta odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku. Državljanima Albanije izrečena je zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, te su jutros napustili zemlju uputivši se u Bosnu i Hercegovinu.

PROMETNE NESREĆE

Dana 24. prosinca, oko 6 sati, u Novom Varošu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo, jer je 23-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim automobilom Peugeot, zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno, izgubila nadzor nad upravljačem, prešla na suprotnu prometnu traku, sudarivši se sa osobnim automobilom Fiat Stilo, kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U ovoj prometnoj nesreći, teško su ozlijeđeni vozači oba vozila, a liječnička pomoć ukazana im je u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici su alkotestom kod 23-godišnjakinje, očitali koncentraciju alkohola u organizmu u iznosu od 1,05 promila, dok je alkotest kod 52-godišnjaka bio negativan. Policija protiv 23-godišnje vozačice podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Dana 25. prosinca, oko 2,45 sati, u Gundincima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač osobnog automobila Ford Fokus. Do prometne nesreće je došlo, jer je 24-godišnji vozač, zbog ne držanja strane kretanja sa vozilom sletio u kanal. Liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu, a ozljede okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici su alkotestom u organizmu 24-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1,37 promila, a također su utvrdili da je vozač upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima. Vozač je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

 

Dana 26. prosinca, oko 19.55 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti kod Slobodnice, jedna osoba je smrtno stradala, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je došlo do naleta osobnog automobila Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka na 69-godišnjeg pješaka u trenutku kad je prelazio kolnik autoceste sa sjeverne na južnu stranu. Pješak je na mjestu događaja smrtno stradao. Policijski službenici dostavljaju obavijest o prometnoj nesreći Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING