Nova Gradiška: Ukrali harmoniku i bicikli
REDOVNO POLICIJSKO IZVJEŠĆE
Nova Gradiška: Ukrali harmoniku i bicikli
22.10.2014. | Autor: MUP RH / PU BPŽ
U proteklih 48 sati na području policijske uprave evidentirano je pet (5) kaznenih djela od kojih četiri (4) općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta tri (3) kaznenih djela su na štetu imovine i to tri (3) kaznena djela krađe. Evidentirana su dva (2) prekršaja zlouporabe opojnih droga i pet prekršaja iz drugih zakona.

KAZNENA DJELA

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i kaznenog djela računalna prijevara. Mladić je osumnjičen da je 11. kolovoza ove godine u Slavonskom Brodu iz otključanog osobnog automobila vlasništvo 55-godišnjaka iz Slavonskog Broda otuđio novčanik s osobnim dokumentima i dvije bankovne kartice, a potom 12. kolovoza, putem Interneta koristeći serijski broj i broj s magnetske trake jedne od ukradenih bankovnih kartica obavio četiri transakcije u kojima je prebacio više tisuća kuna sa računa oštećenog na svoj račun čime je oštetio i Banku, koja je prvo-oštećenom isplatila računalnom prijevarom obavljene transakcije. Policija će protiv 20-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava za kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Policija je provela kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela teška krađa, koja se dogodila od 17. do 20. listopada na području Nove Gradiške kada je provaljeno u obiteljsku kuću i dvije dvorišne prostorije, vlasništvo 67-godišnjaka i tom prilikom ukraden jedan glazbeni instrument harmonika i jedan bicikl. Kriminalističkim istraživanjem policija je ukradene predmete pronašla kod jednog 18-godišnjaka i još jedne mlađe muške osobe koje sumnjiči da su počinili ovo kazneno djelo. Ukradeni predmeti su vraćeni oštećenom, a policijski službenici će Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo teške krađe.

PREKRŠAJ

Policijski službenici su jučer oko 17,40 sati u naselju Trnakovac prilikom nadzora prometa zatekli 32-godišnjaka s područja Okučana da upravlja osobnim automobilom sa 2,56 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policijski službenici će protiv njega Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING