Putopisno predavanje i promocija knjige "1000 dana proljeća"
U PETAK 24.10. NA STRMCU
Putopisno predavanje i promocija knjige "1000 dana proljeća"
21.10.2014. | Autor: novagradiska.com
Uz nacionalnu inicijativu mladih „Campus space journey“, izgradnju i uređenje igrališta za odbojku na pijesku u Cerniku, te „Kino pod zvijezdama“, članovi Udruge „Chernik Campus“ u suradnji sa HPD „Strmac“ organiziraju još jedno specifično događanje kakvo na našem području nije uobičajeno.

U petak 24. listopada u planinarskom domu na Strmcu, s početkom u 19 h održati će se putopisna večer, a zvijezda večeri biti će mladi hrvatski putopisac Tomislav Perko.

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao - 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

 Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj,  kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.

Tomislav Perko je putnik, putopisac, a mnogi ga se sjećaju i kao nesuđenog osvajača „najboljeg posla na svijetu“. U sklopu svoje jesenske turneje posjetiti će i Općinu Cernik, te održati predavanje i predstaviti svoju novu knjigu na neubičajenoj, ali vrlo prikladnoj lokaciji planinarskog doma na Strmcu. Stoga, dodjite i poslušajte iskustva ovog 29-godišnjeg mladića koji je odlučio izaći iz okvira svakodnevice.

Kako bi omogućili dolazak što većem broju posjetitelja, Udruga „Chernik Campus“ organizirala je i prijevoz do planinarskog doma koji će prevoziti posjetitelje u dva termina: 18:15 h i 18:40 h s polaskom kod sata na gradskom korzu.

Potporu u organizaciji i provedbi putopisne večeri, pružila je Općina Cernik i Turistička zajednica Općine Cernik.  
Pridružite nam se jer, tko zna, možda vas ponuka da se i sami upustite u sličnu avanturu!

 

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE OKOLNE OPĆINE

MARKETING