Požar, pronađene mine i teška prometna obilježili protekla 24 sata
REDOVNO POLICIJSKO IZVJEŠĆE
Požar, pronađene mine i teška prometna obilježili protekla 24 sata
27.08.2014. | Autor: MUP RH / PU BPŽ
U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je sedam (7) kaznenih djela od kojih pet (5) općeg kriminaliteta i dva (2) kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta četiri (4) kaznena djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

U području prometa dogodila se jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Nije zabilježen niti jedan prekršaj.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20 sati u Okučanima jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede. Dvadeset trogodišnji vozač osobnog automobila, novogradiških registracija iz Caga je zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila prednjim desnim djelom automobila udario biciklistu koji se ispred njega kretao uz sjeverni rub, kolnikom ulice Alojzija Stepinca od istoka prema zapadu, bez reflektirajućeg prsluka i tehnički neispravnim biciklom bez svjetala na prednjem i stražnjem djelu. Automobil je udario u stražnji kotač bicikla uslijed čega je 23-godišnji vozač bicikla s područja općine Gornji Bogićevci bio nabačen na poklopac motora osobnog automobila, a potom odbačen u kanal sa sjeverne strane kolnika dok je bicikl ostao na središnjem djelu sjevernog prometnog traka kolnika. Biciklisti je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški gdje su mu ozlijede okvalificirane kao teške tjelesne ozlijede zbog čega je zadržan na liječenju. Policija će protiv vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a vozaču bicikla uručiti prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja u prometu na cestama (vožnja tehnički neispravnog bicikla bez svjetala i nekorištenje reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće biciklističke odjeće čije je korištenje obvezno noću i u slučajevima smanjene vidljivosti).

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH UBOJITIH SREDSTAVA

Na području općine Dragalić jučer oko 9 sati pronađeno je jedno neeksplodirano minsko-eksplozivna sredstvo, koje su djelatnici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske na siguran način preuzeli radi uništenja. Radi se ručnoj bombi koju je pronašao 57-godišnjak prilikom čišćenja roditeljske kuće i okućnice u naselju Gorice.

POŽAR

Jučer u ranim jutarnjim satima (oko 1 sat poslije ponoći) u Novoj Gradiški došlo je do požara u prizemlju jedne obiteljske kuće. Do požara je došlo uslijed tehničkog kvara na rasvjetnom tijelu (neonske rasvjete), koje je palo na zapaljive dijelove pokućstva koje se zapalilo. Požar su oko 1,45 ugasili vlasnik kuće i pet vatrogasaca Javno vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su se u  gašenje požara uključili s da vatrogasna vozila. U požaru je izgorio dio pokućstva uslijed čega je došlo i do začađenja prostorija u prizemlju obiteljske kuće. Policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING