Policijsko izvješće od proteklog vikenda
REDOVNO POLICIJSKO IZVJEŠĆE
Policijsko izvješće od proteklog vikenda
04.08.2014. | Autor: MUP RH / PU BPŽ
Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 19 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (13) kaznena djela protiv imovine. U području prometa dogodilo se 10 prometnih nesreća, od kojih tri (3) s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, tri osobe lakše ozlijeđene), te dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom.

Također je zabilježeno četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri (4) prekršaja iz Carinskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju, te jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima.

KAZNENA DJELA

Dana 1. kolovoza, oko 18.50 sati, policijski službenici Interventne jedinice policije Slavonski Brod, otkrili su nasad indijske konoplje na brodskom području, te uočili muškarca u obilasku nasada koji je trgao vrhove biljaka. Utvrđeno je da je riječ o 52-godišnjaku, koji je uhićen zbog sumnje u kazneno djelo, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Sumnjiči se, da je tijekom travnja posadio sjemenke indijske konoplje, od kojih je izraslo 16 biljaka, visine 20 do 123 centimetara, koje je redovno obilazio i zalijevao. Policijski službenici protiv 52-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

PROMETNA NESREĆA

U subotu, dana 2. kolovoza, oko 7.55 sati, na autocesti A3, kod Starog Petrovog Sela, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijskim očevidom je utvrđeno, da je do nesreće došlo jer je 40-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka, zbog ne držanja strane kretanja, prešla na pretjecajnu prometnu traku, kotačima zahvatila travu, udarivši vozilom u smjerokazni stupić i središnju zaštitnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 20-godišnji putnik koji se nalazio na zadnjem sjedalu, dok je vozačica lakše ozlijeđena. Liječnička pomoć im je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, nakon koje su pušteni kući. Policijski službenici protiv 40-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE RAZNO

MARKETING