Bravo Amalija
uspjeh mlade glazbenice
Bravo Amalija
03.05.2014. | Autor: POUMAR preuzeo A.T.Brađašević
Jedna od najznačajnijih svjetskih harmonikaških manifestacija i sigurno jedna od vodećih na europskoj razini , ove godine 39. Međunarodni susret harmonikaša, održana je u Puli od 23. do 26. travnja 2014. u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

Kako doznajemo uz POU MAR, spomenuti međunarodni susret harmonikaša okupio je preko  600 harmonikaša, mladih glazbenih talenata i stotinjak pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja iz 16 europskih zemalja; Rusije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Srbije, Španjolske; Mađarske, Slovačke, Češke, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Ukrajine, Švedske, Litve te Hrvatske. 

A među tih 600 harmonikaša koji su slavili harmoniku kao instrument klasične glazbe svirajući  skladbe  Bacha, Scarlattija, Paganinija, De Seixasa, Zolotarjeva, Norrbacka, Derbenka, ali i domaćih skladatelja, bila je i talentirana učenica 4. razreda Odjela harmonika Osnovne glazbene škole Učilišta Relković - AMALIJA TKALČEC i njezina učiteljica BARICA TUTEK, univ.bacc.mus.

Program Susreta obuhvatio je  natjecanje solista, komornih sastava i orkestara, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri sastavljen od eminentnih pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja.

Učenica novogradiške glazbene škole AMALIJA TKALČEC natjecala se u B1 kategoriji  (izvođači na harmonici sa standardnim basovima  koji su mlađi od 13 godina na dan početka natjecanja)  i za svoj nastup dobila visokih 87,00 BODOVA i 2.  nagradu. Ispred nje bili su natjecatelji iz Slovačke, Litve, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a Amalija, jedina djevojčica u ovoj kategoriji, bila je najbolja hrvatska natjecateljica u svojoj kategoriji.

Osnovna glazbena škola Učilišta Relković  ponosna je na uspjeh svoje učenice Amalije Tkalčec  i njezine učiteljice Barice Tutek na 39. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, ali i na sve učenike glazbene škole  (i njihove mentore) koji su ove godine imali zapažene nastupe  na natjecanjima glazbenih škola , Regionalnim natjecanjima flaute i trube, međužupanijskim smotrama  gitarista i pijanista, na brojne nastupe u gradu i županiji, na održane koncerte pred svojim roditeljima i prijateljima.  Svi oni  su , slavljenjem glazbe, na najbolji moći način predstavljali svoju Školu, svoj grad, županiju i svoju Domovinu.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE KULTURA

MARKETING