Neobičan 3D motiv za Uskrs u Batrini
3D UMJETNIK IZ SL. BRODA
Neobičan 3D motiv za Uskrs u Batrini
08.04.2014. | Autor: Antun Toni Brađašević
Ovih dana postavljena 3D anamorfna slika u Batrini. Saznajte tko je autor i pogledajte kako su izgledali završni radovi na postavljanju slike.

Na poziv članova Udruge Sveti Antun iz Batrine, Brođanin Filip Mrvelj - ulični 3D umjetnik anamorfnog slikarstva- ovih dana je održao likovnu radionicu u Društvenom domu u Batrini te ondje te pripremio likovno djelo „Isus u Gecemanskom vrtu“ koje će prigodno uz skorašnje uskrsne blagdane biti postavljeno u parku ispred kapelice sv. Antuna u Batrini. S Filipom smo razgovarali u trenutcima dovršenja njegovog rada. „ Ja sam uradio 20% ovog djela, a ostalo je učinilo oko 60 mojih pomoćnika ovdje u Batrini. Jako sam zadovoljan idejom, realizacijom i općenito raspoloženjem u kojem smo to napravili ovih dana. Mnogi ne znaju kako je ovo slikarska tehnika stara oko 600 godina, ali je u zadnje vrijeme zahvaljujući internetu stekla veliku popularnost. U svijetu ima puno likovnih festivala koji promiču ovakav vid slikarstva. Dakle isključivo uz određene pozicije, iz odgovarajuće točke gledišta možete spoznati o čemu se radi te vidjeti sliku onako kako je zamišljena. Iz ostalih kutova gledanja motiv je neprepoznatljiv. Bio sam u Nizozemskoj gdje sam s još četvoricom umjetnika  napravio najdužu anamorfnu sliku na svijetu (140 metara i 30 centimetara), zatim u Njemačkoj, Austriji, Rumunjskoj, u Kataru, sad se spremam u Bankok.“- kaže Filip.  Svojim djelima anamorfnog slikarstva predstavio se diljem svijeta, u Slavonskom Brodu je svojim Brođanima načinio 3D sliku na šetalištu uz Savu, koja je u trenutku kada je napravljena bila najveća na svijetu sa svojih 1300 kvadratnih metara. Sada je rekord oko 2500 kvadrata, ali vjerujemo kako će i taj Guiness-ov rekord Filip opet oboriti.

Galerija fotografija će vam posvjedočiti kako je nekolicina članova Udruge „Sveti Antun“ pomogla Filipu u završnim radovima. Među njima je bio i Dražen Grozdanović predsjednik spomenute udruge, koji se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pripomogli realizacije ovo ideje. Vrijednim Batrincima došao je čestitati i načelnik Općine Nova Kapela, Ivan Šmit koji je također oduševljen onime što su napravili te im obećao potporu i u svim drugim ovakvim i sličnim hvale vrijednim akcijama.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE OKOLNE OPĆINE

MARKETING