Župan i gradonačelnik pokreću pravnu bitku
aktualno o bolnici
Župan i gradonačelnik pokreću pravnu bitku
19.03.2014. | Autor: Antun Toni Brađašević
Temeljem jučerašnjih najnovijih informacija o master planu bolnica koji je predstavio ministar zdravlja, zatražili smo i dobili komentar gradonačelnika Željka Bigovića. On tvrdi kako ključno pitanje integriteta novogradiške bolnice nije riješeno te kako započinje postupak pokretanja ustavne tužbe prema Vladi RH.

Iz priopćenja ministarstva u vezi s predstavljenim „master planom za bolnice„ nije posve jasno što to znači za naše bolnice. Bolnice u Brodu i Požegi se ne spajaju funkcionalno jer su im već pripojene bolnice iz Nove Gradiške i Pakraca. Nama je najvažnije  pitanje pravnog subjektiviteta novogradiške bolnice. Sastao sam se odmah sa županom Danijelom Marušićem i složili smo se kako je ovo u svezi bolnica nedovršena priča stoga temeljem zaključaka tematskih sjednica Skupštine BPŽ i Gradskog vijeća Nove Gradiške ,na kojima se analiziralo stanje u bolnicama, pokrećemo postupak podizanja ustavne tužbe protiv Vlade RH. Pravnim sredstvima pokušat ćemo vratiti pravni integritet novogradiškoj bolnici. Kada budemo imali cjelovite informacije o svemu sazvat ćemo konferenciju za novinstvo te dati službeno priopćenje.

Više o ovoj temi te o sadržaju nedavno održane tematske sjednice Gradskog vijeća Nove Gradiške na kojoj je posebno bilo riječi o situaciji u svezi novogradiške bolnice te o tome kako je reforma pravosuđa utjecala na pravosudne institucije u našem gradu čitajte u najnovijem broju županijskog informativnog glasila POSAVSKA HRVATSKA koji će se na kioscima pojaviti u petak.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE POLITIKA

MARKETING