Vijećnici prihvatili Proračun za 2014.-tu
Mirno u slijedeću godinu
Vijećnici prihvatili Proračun za 2014.-tu
20.12.2013. | Autor: Antun Toni Brađašević
Gradski vijećnici uspješni u donošenju temeljnog dokumenta za slijedeću godinu koji osigurava poslovanje gradske uprave i funkcioniranje Grada u cjelini.

Na jučerašnjoj 6. sjednici Gradskog vijeća Nove Gradiške prihvaćen Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Nove Gradiške za 2013. god. te Prijedlog Proračuna Grada za 2014. god. s projekcijama i za 2015. i 2016. god., također i prateći programi i Odluke o izvršavanju Proračuna Grada za 2014. god.

Prijedlogom Proračuna Grada za 2014.-tu, planirani su ukupni prihodi u iznosu od 54.904.045,00 kn. Nakon 1. čitanja, prihodi su povećani za 98 tisuća kn. Uvedene su novosti poput iznosa za nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola od 5 tisuća kn., poticaji za samozapošljavanje novih poduzetnika od 100 tisuća kn, izgradnja dječjeg igrališta sa 50 tisuća, povećana su sredstva za usluge promidžbe i informiranja za 115 tisuća kn, a tu su i sredstva za uređenje rukometnog igrališta i gradskog bazena, sredstva za natječaje za urbanističko rješenje gradskog trga i za projekte uređenja Ulice sv. Roka i Ulice braće Radić. Na rashodovnoj strani su smanjeni su pojedini troškovi, primjerice za rad građanskih udruga u visini od 10% u odnosu na prvo čitanje , smanjena su sredstva za adaptaciju zgrade gradske uprave od 100 tisuća kn. te iznos koji je prvobitno bio određen za adaptaciju doma u Maloj. Prihvaćeni su i programi koji prate Proračun iz područja društvenih djelatnosti, održavanja i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Gradonačelnik Željko Bigović je rekao kako se slijedeće godine trebaju povećati prihodi jer treba uštedjeti oko 7,5 mil. kuna da bi se namirile financijske dubioze iz prethodnog razdoblja. Uz štednju i racionalno trošenje za to će trebati možda i 2 godine.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE POLITIKA

MARKETING