Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška
EUROPE DIRECT
Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška
12.12.2013. | Autor: Sponzorirani članak
U Industrijskom parku Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje, u Zoni malog gospodarstva 2 smješten je novootvoreni Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška.

Mreža informacijskih centara EUROPE DIRECT jedno je od glavnih sredstava Europske unije za informiranje europskih građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. Cilj djelovanja Centra je građanima učiniti informacije lako dostupnima i dati im priliku da izraze i razmjene stajališta o svim područjima djelovanja Europske unije, posebno onima koji utječu na svakodnevni život ljudi. Centar će poticati rasprave, organizirati konferencije i događanja te proslijeđivati sve komentare i povratne informacije građana europskim institucijama.

Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška jedan je od 4 otvorena centra u Republici Hrvatskoj koji svojim radom dopunjavaju i podupiru rad Predstavništva Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Svojim radom i aktivnostima Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška želi:

potencijalnim korisnicima Centra odgovoriti na pitanja vezana za Europsku uniju;

- prava građana, prioriteti Europske unije, zakonodavstvo, politika, programi i
- mogućnosti financiranja i si.;
- pružiti im mjesto gdje će imati slobodan pristup informacijama o Europskoj uniji;
- pružiti im potpune informacije o programima i fondovima Europske unije,
- savjetovati ih i pomoći pri pretraživanju informacijskih izvora,
- organizirati seminare, radionice i brojne druge događaje vezane za Europsku uniju, potičući na taj način sudjelovanje korisnika Centra u raspravama

 

Zainteresirani građani mogu dobiti informacije na broj telefona 035 332 000, slanjem upita na e-mail adrese: ldokuzovic.edicng@ipng.hr i mmedunic.edicng@ipng.hr, telefaksom na broj 035 359 911 ili osobnim dolaskom u Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE EUROPSKA UNIJA

MARKETING