Za novogradiško "Ljeto u knjižnici" stiglo priznanje
U jakoj konkurenciji gradu Nova Gradiška i novogradiška Gradska knjižnica dobila prestižno priznanje
Za novogradiško "Ljeto u knjižnici" stiglo priznanje
26.11.2013. | Autor: Izvor: Lj.Lukačević , preuzeo A.T.Brađašević
Kako nas izvješćuje zamjenica novogradiškog gradonačelnika mr.Ljiljana Lukačević Gradu Nova Gradiška dodijeljena je Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za uspješno provedenu Naj-akciju 2013. pod nazivom „Ljeto u knjižnici“. To je ponajprije zasluga vrijednog rada djelatnika Gradske knjižnice Nova Gradiška.

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u ponedjeljak 25.11.2013.  u Zagreba  održano je godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Bili su tu predstavnici gradova i općina koji sudjeluju u Akciji te  predstavnici državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova koji podupiru ovaj program u Hrvatskoj. U radnom dijelu predstavljen je Nacrt prijedloga Nacionalne strategije za zaštitu i promicanje prava djece u RH 2013.-2020.g., te ključna uloga  lokalne zajednice u ostvarivanju prava djeteta, a predstavljen je i novi projekt Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Djeca su naš najvažniji posao“. U svečanom dijelu Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece dodijelio je Pohvalu Gradu Novoj Gradiški za uspješno provedenu   Naj-akciju 2013. pod nazivom   „Ljeto u knjižnici“.

Grad Nova Gradiška u listopadu ove godine  prijavio je Program „Ljeto u knjižnici“  Gradske knjižnice Nova Gradiška za „Naj-akciju 2013.“. Naime, Gradska knjižnica je programom  „Ljeto u knjižnici“ ponudila sadržaje za organizirano i kvalitetno  provođenje ljetnih školskih praznika koji promiču radost življenja, stvaranja i zajedništva te pokazala kako je Nova Gradiška mjesto gdje djeca mogu sanjati svoje snove. U radionice „Ljeta u knjižnici“ („Jedan dan na Divljem zapadu“, „Western-ples“, „Divovi, zmajevi, čudovišta i svemirci“, „Šareno ljeto“, „Što se u knjižnici radi“,  „Bajkošiljaonica“, „I ja sam lik iz bajke“, „Pismo navrh glave“, „Staklenka tajni“) bilo je uključeno  620 djece i 70 odraslih.  U sklopu „Ljeta u knjižnici“ snimljen je i dokumentarni film „Što se u knjižnici radi?“, čiji su redatelji, kamermani, „majstori od klape“, glumci, voditelji, pjevači, svirači, spisatelji, plesači i recitatori  svi redom  novogradiški predškolci  i osnovnoškolci.

Veliko zasluga za ovo priznanje pripada ravnateljici Gradske knjižnice Nova Gradiška prof. i dipl. knjižničarki Biljani Dakić i djelatnicima Gradske knjižnice koji su bili voditelji i suvoditelji radionica - Branku Kolić, Mirjani Pranjić,  Renati  Matijašević,  Anki  Višić,  Leu Sokić, Lovorki Kovačević-Poletto i Damiru Gajski, te vanjskim suradnicima - Tanji Slišurić, Plesnoj sekciji western-plesa“ „Bijeli vuk“, Jasminki Klikić, Kristini Abramović, Goranu  Conjar,  Sanji Šimić, Sari  Kordas, Štefaniji Milinović,  Renati Grgić, Mihaeli Grgić, Viktoriji Vuković, Gabrijeli  Tančak, Renati Tančak, Igoru Samac, Tamari Kovačić i Nataliji Golovrški što su ovog ljeta uljepšali život djece u našem gradu. Gradska knjižnica i „Ljeto u knjižnici“ zasigurno će pomoći da Grad Nova Gradiška bude korak bliže prestižnom statusu Grada prijatelja djece, za čiju kandidaturu opsežne programe i izvješća priprema Koordinacijski odbor Akcije „Grad Nova Gradiška-prijatelj djece“.

Izvor podataka i fotografije: Lj. Lukačević,

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE KULTURA

MARKETING