Šuma okom šumara devetu godinu u Novoj Gradiški / PHOTO
U SKLOPU NG LJETA
Šuma okom šumara devetu godinu u Novoj Gradiški / PHOTO
20.08.2013. | Autor: Ivanka Herceg
Tradicionalna izložba 10. bjelovarskog salona fotografija s međunarodnim sudjelovanjem otvorena je 19. kolovoza u sklopu NG kulturno-glazbenog ljeta u prostoru bivše „NAME“, a u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva i Agencije Novogradiško glazbeno ljeto.

Upoznajući nazočne s uspješnim nastupom profesionalnih šumara s novogradiškog područja na Salonu, Mario Bošnjak, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva ogranak Nova Gradiška istaknuo je kako je cilj ove izložbe prezentacija ljepote i bioraznolikosti hrvatskih šuma, ali i promocija šumara kao kulturnjaka i istinskih zaljubljenika u prirodu.

U nazočnosti brojnih posjetitelja, među kojima su bili i voditelj Uprave šuma NG, Marinko Stoić, predstavnici Hrvatskog šumarskog društva Slavonski Brod i Novska, članovi Foto kluba „F4“, zamjenici gradonačelnika magistra Ljiljana Lukačević i Dario Ban, predstavnici Agencije NG-glazbeno ljeto otvorili su je novogradiški gradonačelnik Željko Bigović i župan Brodsko-posavski Danijel Marušić.

Posebnost ovogodišnje izložbe je samostalna izložba fotografija Gorana Dorića pobjednika prošlogodišnjeg Salona i dobitnika Grand prixa, a radi se o 23 fotografije koje do sada nisu ušle na Salon, a prema autorovom mišljenju svakako to zaslužuju.

Uspješnost novogradiških šumara kao fotografa potvrdio je ove godine i Hrvoje Čeliković, dobitnik prve nagrade za seriju fotografija te druge nagrade za pojedinačnu fotografiju.

Za 10. bjelovarski salon fotografija „Šuma okom šumara“ kandidiralo je 48 autora s 418 fotografija, a za izlaganje je odabrano 263 fotografije od 44 autora: 171 pojedinačnih i 25 serija s 93 fotografije. Njezinoj međunarodnoj i svjetskoj afirmaciji doprinijelo je i sudjelovanje inozemnih autora iz Austrije, BIH, Italije, Kanade, Mađarske, Njemačke i Slovenije, ali i SAD-a. S obzirom da se radi o gostujućoj izložbi, mogućnost da upoznaju jedinstveno bogatstvo naših šuma, njezinog biljnog i životinjskog svijeta dobit će stanovnici i drugih hrvatskih gradova.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE KULTURA

MARKETING