Matica hrvatska darivala najbolje učenike / PHOTO
U PETAK 28. LIPNJA
Matica hrvatska darivala najbolje učenike / PHOTO
28.06.2013. | Autor: Sanja Bukvić
Slijedeći dobru staru tradiciju dugu skoro dva desetljeća Matica hrvatska ogranak Nova Gradiška danas (28. lipnja) je darivala najbolje učenike s područja grada i susjednih općina. Nagrade su najboljim učenicima uručili predsjednik novogradiškog ogranka Matice hrvatske prof. Josip Ostić i pjesnikinja i slikarica, članica uredništva i Matice hrvatske Evica Kraljić te član Nadzornog odbora Zvonko Kraljić.

Tradicionalno svake godine organiziramo ovu svečanost kako bi naše učenike darivali i nagradili ih za sav trud i zalaganje koje su iskazali tijekom svoga školovanja. Matica hrvatska, kao najstarija institucija u kulturi prošle je godine obilježila 170 godina postojanja, a u Novoj Gradiški Matica hrvatska djeluje od 1874. godine. Na pragu smo ulaska u Europsku uniju, no mi slobodno možemo reći da je Matica hrvatska već odavno u Europi. Iako zabranjivani, za hrvatsku riječ borila se Matica hrvatska svih 170 godina koliko djeluje ova najstarija kulturna institucija u Hrvata. Posebno se ponosimo izdavačkom djelatnošću našeg ogranka koji samo potvrđuje ulogu i veliko značenje hrvatske pisane riječi – istaknuo je pozdravljajući nazočne prof. Josip Ostić.

Nagrade – knjigu iz edicije „Stoljeća hrvatske književnosti“, Godišnjak Matice hrvatske i zbirku pjesama Evice Kraljić su primili Shanon Marković i Marija Soledad Vivalos Bijelić iz gradske Osnovne škole „Ljudevita Gaja“, Matej Štefanac i Ivica Matošević iz Osnovne škole „Mato Lovrak“, Ana Marija Dautović iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Adžamovci, Eva Ribarić iz Osnovne škole Dragalić, Matea Šimunović iz Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ Staro Petrovo Selo, Ante Stepić iz Osnovne škole „Markovac“ Vrbova, Jelena Jurišić iz Osnovne škole „Ante Starčevića“ Rešetari i Karlo Szabo iz Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik.

Među učenicima srednjih škola najbolji su Renato Ruškan iz novogradiške Gimnazije, Josipa Akmačić i Petar Đurić iz Elektrotehničke i ekonomske škole te Antonija Maršić i Lucija Čudina iz Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE KULTURA

MARKETING