Zna li se za ovo u BPŽ?
FONDOVI EUROPSKE UNIJE
Zna li se za ovo u BPŽ?
19.03.2013. | Autor: Antun Toni Brađašević
U priči oko korištenja sredstava fondova EU u RH bitno je više elemenata, od kojih su možda najvažniji: informiranost, te stručni kadrovski potencijal koji zna pripremati projektne prijedloge kako bi ih kandidirao prema natječajima. Saznanja o aktualnim natječajima nisu neka povlaštena informacija ako znate gdje informacije trebate tražiti i naći.

Mnogi su mišljenja kako mnoge jedinice lokalne uprave i samouprave u RH ne ulažu dovoljno truda u ovakve i slične poslove. Ipak u našoj BPŽ a posebno u Novoj Gradiški to nije slučaj, dapače do sada je bila vrlo dobra koordinacija između Upravnog odjela za razvoj i europske integracije BPŽ, Županijske razvojne agencije CTR te IPNG-a odnosno Poslovni inovacijskog potpornog centra i Razvojne agencije koja djeluje u sklopu novogradiškog Industrijskog parka. Evo informacije koju spomenute institucije vjerojatno znaju, no možda samo malo podsjećanje. Prije 4 dana Središnja agencija za financiranje i ugovaranje je raspisala 3. poziv na natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za ulaganje u poslovnu infrastrukturu kao i investicije u prateće usluge u hrvatskim županijama označenima kao “regije koje zaostaju u razvoju” unutar Operativnog programa za regionalnu konkurentnost uz financijsku pomoć iz Instrumenta pretpristupne pomoći. Opći cilj natječaja je podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva, te stvaranje radnih mjesta u Hrvatskim regijama koje zaostaju u razvoju. Specifični ciljevi natječaja su:

1. Razvoj poslovno-orijentirane komunalne infrastrukture unutar već osnovanih poslovnih zona, gdje je manjak takve infrastrukture prepreka razvoju malog i srednjeg poduzetništva

2. Osnivanje i razvoj regionalnih poslovnih potpornih institucija koji grupiraju ili direktno servisiraju male i srednje poduzetnike, poput gospodarskih zona, poslovnih inkubatora, centara za prijenos inovacije i tehnologije i razvoj postojećih poslovnih zona;

3. Razvoj i unaprjeđivanje javne turističke infrastrukture

4. Pružanje potpornih institucija osmišljenih kako bi se maksimizirana korist od investicije

Minimalni iznos EU sufinanciranja je 325.000,00 €, a maksimalni iznos je 1.000.000,00 €, uz minimalni postotak EU sufinanciranja od 60 %, a maksimalni 85 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Natječaj je otvoren do 13.lipnja 2013 godine, ovdje možete preuzeti svu dokumentaciju i upute za prijavitelje.

FACEBOOK KOMENTARI
NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA IZ RUBRIKE EUROPSKA UNIJA

MARKETING